Travelo.co.il

ברוך הבא לקפריסין

האי נפרס לשטחי החול הספוגים בשמש , מסביב אפשר לראות מעבר לחופים אוצרות תרבות, עמוסים בהיסטוריה של האזור, תחת השפעה של יוון וטורקיה בצפון האי.

הקו הירוק

חציית הקו בין דרום לצפון מאפשרת לכם לא רק להבין קצת את ההיסטוריה המודרנית המורכבת והכואבת של האי, אלא גם לחוות את שתי הקהילות הקפריסאיות. הקהילות הקפריסאיות יווניות וטורקיות  שונות זו מזו במהותן ועם זאת דומות להפליא, קשורות זו בזו התפקיד החזק עדיין של חיי משפחה מסורתיים והיסטוריה עשירה בה התערבבו תרבויות אוכל ומנהגים עממיים, אך חלוקות לפי אמונה. דבר אחד בטוח באשר אתם נמצאים באי: האירוח הקפריסאי החם הוא עדות לחיים משני צידי הקו הירוק.

 

המרחבים הפתוחים

הנוף והאקלים הים תיכוני פירושו שבחוץ זה המקום בו הוא נמצא – ואיפה אתה צריך להיות. קטעי חול ספוגים בשמש הם כרטיס הביקור של קפריסין ויש כאן חוף ים לכולם, מפראי וסוחף ברוח ועד ידידותי ומשפחתי. ניתן להציע כל ספורט מים שניתן להעלות על הדעת, החל מצלילה ועד לרפרוף על פני השטח על לוח עפיפון או גלישת רוח. ואם מתעייפים מכל הכחול ההוא, היוצא אל תוך הפנים, שם כרי דשא משובצים פרחי בר ועמקים של כרמים נטועים בצפיפות מטאטאים אל עמוד שדרת הרים עטורים אורנים המציעים טיולים רגליים, אופניים, ואפילו כן סקי חורפי.

 

חוש העבר

העבר הסוער והרב-שכבתי של קפריסין הותיר עושר קדום זרוע ברחבי אי זה, עמוס במיתוס, הנחשק על ידי כל כובש עם עין לפרס. בתי מגורים נאוליתיים, תקופות הברונזה וקברים פיניקים, שרידים של ממלכות   עתירות-עוצמה, פסיפסים רומיים, טירות על ראש ההר וכנסיות ביזנטיות – ושפע של פרסקות ידועות   פזורות ברחבי הכפר. תוך כדי טיול בערים תוכלו להבחין במורשת האדריכלית השמורה של התקופות לוסיניאן, הוונציאנית והעות'מאנית. קפריסין עשויה לקבל את פניכם בחוף הים, אך תתעמקו כאן בעבר ותגלו את כל ההיסטוריה של הים התיכון.

 

סעודה קולינרית

Meze היא דרך טעימה להכיר את המטבח המקומי, לגרות את  בלוטות הטעם בשלל מנות קטנות, החל מחומוס שמנתי ועד קבב או אפליה (חזיר מבושל ביין אדום) וכל מה שביניהם. בישול קפריסאי, שהושפע מאוד מתרבויות האוכל הטורקיות, היווניות והמזרח תיכוניות, יש כמה מכוכבים קולינריים משלו, כולל חלומי (הומים בטורקית) ושפטליה המועדפת על קבב (şeftali kebap בטורקית; נקניקיות בגריל עטופות בשומן קל). ואל תשכח את הקינוחים. פינוקים מתוקים בטעם שקדים, מי ורדים ופיסטוקים, לפודינג אורז ובקלאווה דביקה להפליא.

אולי גם זה יעניין אותך:

מדיניות הכבודה החדשה של WizzAir

מנהל רשת

ולא לשכוח לעשות "צ'ק אין"

אלי חזן

לרנקה: השער לקפריסין החווייתית

מנהל רשת